TROTSA
FARA

Vad är en Actual Play Pod?

En ”actual play” rollspelspodd är en typ av podcast där deltagare faktiskt spelar ett rollspel live, ofta ett bordsspel som Drakar & Demoner eller liknande. De kan vara professionella röstskådespelare, komiker, författare, spelutvecklare, eller bara en grupp vänner som vi. De tar på sig rollen som karaktärer i spelet, och spelar ut sina äventyr, med alla framgångar och misslyckanden, baserat på spelreglerna, tärningsslag, och beslut från spelaren eller spelledaren.

”Actual play” rollspelspoddar erbjuder en blanding av underhållning och inlevelse i rollspelsvärlden. De ger lyssnarna möjlighet att uppleva en berättelse som utspelar sig i realtid, ofta med humor, drama, och oväntade vändningar som kommer från slumpmässigheten i tärningsslag och spelarnas beslut.

Detta format har blivit särskilt populärt eftersom det ger en tillgänglig ingångspunkt till rollspelsvärlden för de som kanske inte är bekanta med den, samt en underhållande lyssning för erfarna spelare. Dessutom ger det ofta inspiration för egna spel och kampanjer.

DÖDEN PÅ SELMA

I denna säsong kommer vi att följa Martin, Tommy och Jarmos oförglömliga äventyr på Selma Spa, från avslappnade stunder i bubbelpoolen till oväntade händelser som förändrar allt. Våra spelare slungas in i ett oväntat drama när det nya viruset når Sverige, och det som skulle ha varit en trevlig semester förvandlas till ett intensivt överlevnadsäventyr.

SJU PORTRÄTT AV ELVIRA WALLIN

Mellan 1889 och 1923 så målade konstnärinnan Elsa Korbin sju porträtt av societetsfröken Elvira Wallin. Porträtten sades ha arkana egenskaper. Var för sig var de harmlösa, men tillsammans besatt de stor magisk kraft. Efter hennes död spreds Korbins målningar spriddes för vinden. Nu har Drottningen i Gult fått upp ögonen för verken och vill ställa ut dem tillsammans. Vad detta ska leda till är det ingen som vet, men Drottningen verkar ha en plan. 

KULT – TJUGOSJÄTTE TIMMEN

Ett arbetslag med fyra tunnelbanetekniker hamnar vilse i Stockholms underjordiska tunnelsystem en decembernatt 2017. De är ovetandes om att varje steg de tar övervakas av en synnerligen hänsynslös kult med ett makabert mål. Irrande runt bland bortglömda gångar och rum kommer rollpersonerna att konfronteras med mörka hemligheter – både tunnlarnas och deras egna. Alla kommer inte att komma levande tillbaka och de som gör det kanske inte kommer att vara samma personer längre.

Om oss

Trotsa Fara består till största del av ett gäng glada gubbar från Värmland. Stefan startade upp gruppen med Mikael och Johan efter ett långt uppehåll från rollspel. I brist på folk att spela med kastade dom ut en facebook-annons som Niclas nappade på. Inte långt därefter så anslöt även Alexander som gärna är med då det vankas skräckrollspel. Efter att ha spelat tillsammans online i drygt ett år föddes idén om att börja spela in våra äventyr.

STEFAN

Chief Chaos Creator & Master of Mirthful Misdirection

Döden på Selma – SL
Sju Porträtt – Zigge Lilja

MIKAEL

Cable Wrangler Extraordinaire & Dramatic Audio Dynamo

Döden på Selma – Martin
Sju Porträtt – Malin Segerstad

JOHAN

Connoisseur of Connectivity Chaos & Creepy Game Enthusiast

Döden på Selma – Tommy
Sju Porträtt – SL

NICLAS

Audio Editing Maestro & Social Media Maven

Döden på Selma – Jarmo
Sju Porträtt – ”Vikkan” Alm

ALEXANDER

Overzealous Readiness Wrangler & Sardonic Screen Sorcerer

Sju Porträtt – Frans-Jakob

Ni hittar våra avsnitt där ni hittar poddar