Vad är Zombievärld?

Spelet bygger på Apocalypse World och Dungeon World. Det är inget krav på att ha spelet dom spelen tidigare, men det kan underlätta att förstå reglerna.

Zombievärld är inte tänkt att vara en ultrarealistisk, hardcore, överlevnads simulator. Snarare är det ett regel-lätt rollspel som försöker fånga känslan av filmer, tv och serier med zombietema. Titlar som ”Shaun of the Dead”, ”Army of Darkness”, ”Zombieland” och ’The Walking Dead’. Det här är ett spel som borde handla mer om ruttna lämmar, cheesy melo-drama och dassiga dialoger än det handlar om spelmekanik och taktisk strategi.

I denna desperata värld kommer du att möta pulshöjande utmaningar och fatta hjärtskärande beslut. Skaffa sällsynta resurser, försvara ditt trygga tillhåll och konfrontera de ständigt växande hordarna av odöda. Men akta dig: de farligaste hoten kommer kanske inte från de rovgiriga zombierna, utan från de människor du en gång kallade vänner.

Zombievärld är ett gripande, högriskäventyr som testar din karaktärs vilja att överleva och tvingar dig att konfrontera mörkare sidor av mänskligheten. Inför överväldigande odds, kan du stiga över kaoset och återta en framtid värd att leva? Eller kommer du att bli bara ytterligare ett mål för de hungriga döda? Ta dina vapen, samla ditt mod och förbered dig för en strid du aldrig kommer att glömma.

Överlevarna

Avsnitt